Excite

Hotel Valkenburg: genieten van het prachtige Limburg

Na Drenthe is Limburg één van de meest toeristische provincies van Nederland. Valkenburg is daarin echt een hoogtepunt. Je kunt hier genieten van de bekende Limburgse gezelligheid, maar ook van tal van culturele hoogtepunten. Je beleeft het allemaal in Valkenburg. Hotel boeken? Dat kan snel en gemakkelijk via internet. Doe het wel op tijd, want voor je het weet zit alles vol!

Valkenburg bestaat al eeuwenlang. Al in 1041 werd er voor de eerste keer melding gemaakt van het plaatsje. Waarschijnlijk komt de naam van de jacht met valken, die vroeger door veel mensen van adel beoefend werd. Sinds het midden van de negentiende eeuw is het toerisme in Valkenburg in rap tempo opgekomen. Hotel na hotel opende zich in Valkenburg. In de eerste instantie waren er maar drie, maar tegenwoordig vind je er op elke hoek van de straat wel een.

Een hotel in Valkenburg boeken is daardoor een stuk gemakkelijker dan vroeger. Toch is het verstandig om wel op tijd een plekje te reserveren, want de plaats is zowel bij Limburgers als bij Duitsers en andere Nederlanders erg geliefd. Met name rond de kerstdagen, want dan staat Valkenburg helemaal in het teken van de kerstmarkten. Wil je rond deze periode een hotel in Valkenburg boeken? Kijk dan of je direct een arrangement kunt nemen waarbij je bijvoorbeeld ook nog een kerstmarkt over de grens mag bezoeken. Dan sla je twee vliegen in één klap!

Afbeelding: Flickr, gebruiker aruitenberg

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020