Excite

Een hotel in sprookjesachtig Wenen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en beschikt door zijn roemruchte geschiedenis over talrijke  bezienswaardigheden. De vorsten uit het Huis van Habsburg lieten in Wenen niet alleen fraaie paleizen bouwen, maar dachten ook aan sierlijke kerken en een indrukwekkende Staatsopera.

Van Wenen kan je in alle vier de seizoenen genieten. In de warme zomers staan de paleistuinen in bloei en kan je uitstapjes maken naar Salzburg. En in de winter wordt de stad zeer romantisch door de talloze lichtjes. Maar in welk jaargetijde je ook gaat: een geschikt hotel in Wenen is erg belangrijk.

Of je een weekend naar Wenen gaat of juist voor een midweek: een hotel in de Oostenrijkse hoofdstad heb je zo gevonden. Gespecialiseerde websites zoals Booking.com, Hotel.com en Hotelswenen.nl bieden je een overzicht van de beschikbare accommodaties. Tevens vind je op deze sites de scherpe aanbiedingen en beoordelingen van eerdere bezoekers.

Hotel Johann Strauss ligt in het vierde district van Wenen, dicht bij het historische centrum. Het hotel heeft zeer goede beoordelingen gekregen op Booking.com en biedt kamers aan vanaf vijftig euro. Deze kamers hebben airconditioning, geluiddichte ramen, WiFi en een televisie. Het hotel, dat op honderd meter van de metro en op driehonderd meter van de Karelskerk ligt, zit gevestigd in een zeer fraai art nouveau-gebouw.

Een meer luxueuze accommodatie is het Fleming's Deluxe Hotel Wien-City. Dit hotel is in 2011 geopend en heeft vijf sterren. Je kunt kamers krijgen vanaf honderdtwintig euro, maar zit dan wel vlak achter het stadhuis van Wenen. Het hotel heeft kamers met gratis WiFi en een modern wellness-centrum, waar je even kunt ontspannen. Het Fleming's, dat in de chique wijk Josefstadt ligt, heeft twee eigen restaurants.

Je kunt naar Wenen komen met het vliegtuig of een busreis (als deel van een all-inclusive vakantie). Vliegtickets naar de Oostenrijkse stad kan je boeken op Cheaptickets.nl. In Wenen zelf reis je met de metro.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020