Excite

Een hotel in Wenen? Zoek in het fraaie centrum!

Wenen, gelegen aan de rivier de Donau, is een waar openluchtmuseum. Net als Rome, Istanbul, Sint-Petersburg en Madrid was de keizerstad een historisch brandpunt in het vroegmoderne en moderne Europa. Het klassieke Wenen was eeuwenlang het kloppende hart van het machtige rijk van de Habsburgers, en werd pas na de Eerste Wereldoorlog de hoofdstad van de opvolgerstaat Oostenrijk. Wenen is ideaal voor een leuke stedentrip. Een hotel in Wenen, ook in het centrum, vind je online.

Voor een hotel in Wenen denk je misschien direct aan het reisbureau, maar je kunt beter zelf op zoek naar een leuke accommodatie. Op het internet vind je gespecialiseerde websites die alle beschikbare hotels niet alleen voor je op een rij zetten, maar ook selecteren op prijsklasse.

Goede voorbeelden zijn Booking.com, Trivago.nl en Expedia.nl. Voorts is Wenen.nl een website die zich volledig op het aanbod in Wenen richt. Zij geeft specifieke informatie over de ligging van de verschillende hotels en de cijfers die eerdere bezoekers gegeven hebben. Een goede tip is het Hotel Atlantis Vienna, dat van eerdere bezoekers een 7,7 krijgt. Een kamer in dit hotel vind je vanaf 36 euro per nacht, inclusief een ontbijt.

Je kunt naar Wenen reizen met de bus of met de trein, maar de snelste en meest comfortabele manier is het vliegtuig. De Luchthaven Wenen ligt op achttien kilometer van het centrum, maar je kunt snel naar de stad reizen met de speciale City Airport Train. Een goedkoop vliegticket kan je vinden op Cheaptickets.nl en Worldticketcenter.nl. Je hoeft alleen de datum van vertrek in te voeren en de website biedt je een overzicht.

De hele binnenstad van Wenen staat op de Werelderfgoedlijst. Niet gek als je bedenkt dat de Habsburgse keizers hun stad met fraaie barokke gebouwen verfraaiden en enkele prachtige paleizen neerzetten. Het mooiste paleis is het Slot Schonbrunn in het centrum van de stad, onder meer bekend van de romantische speelfilm Sissi. Dit slot heeft bovendien een prachtige tuinen, waarin je ook de oude keizerlijke dierentuin vindt.

Alle bezienswaardigheden in Wenen bevinden zich op loopafstand. En wil je naar het bekende reuzenrad in het Prater, dan kan je de bus of metro nemen naar het oosten van de stad. Op cultureel vlak zijn een bezoek aan de Wiener Staatsoper - waar stukken van Mahler en Mozart worden opgevoerd - en het Kunsthistorisch Museum  aanraders. En wil je naar de Spaanse Rijschool? Boek op tijd, want de tickets zijn zo uitverkocht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020