Excite

Hotels bij de skipistes van Winterberg

Winterberg ligt in de Duitse regio Sauerland. Vanwege de korte afstand vanaf de grens is het populair bij Nederlanders. Met iets langer dan drie uur rijden vanaf Utrecht, ben je in Winterberg. Het dorp is dus een ideale bestemming als je maar een weekendje wilt gaan skiën. Je kunt dus ook de weersverwachting afwachten en spontaan naar het gebied rijden.

Het skigebied in Winterberg is niet erg groot met 40 kilometer aan skipistes en de hoogste top in Winterberg is maar 840 meter hoog. Sneeuwzeker is het gebied dus niet, daarom is er veel geïnvesteerd in kunstsneeuwinstallaties. Mede dankzij deze sneeuwkanonnen is het een modern skigebied. Buiten de winter om is Winterberg, ondanks de naam, ook een aantrekkelijke plaats om te verblijven. Er kan in de bergen bijvoorbeeld gewandeld worden, maar ook klimmen, mountainbiken of een motortocht maken kan in Winterberg.

Direct gelegen aan de skiliften ligt Hotel Resort Winterberg. Het hotel is voornamelijk gericht op de wintersporters die een weekendje komen skiën. Daarvoor bieden ze een winterarrangement aan, waar voor een dag een skipas al bijzit. Maar het hotel heeft in andere seizoenen ook verschillende arrangementen. Zo zijn er nordic walkingarrangementen, maar het hotel heeft ook aanbiedingen voor mountainbikers. Er zijn verschillende routes vanuit Winterberg.

Een ander hotel in Winterberg is Vakantiehotel Der Brabander. Zoals de naam het zegt wordt dit hotel gerund door Nederlands, er verblijven dan ook veel Nederlanders. Het hotel ligt evenals Hotel Resort Winterberg direct aan het skigebied en op loopafstand van het dorp Winterberg zelf.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Craig Cmehil

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020