Excite

Hotels in de binnenstad van Groningen

Groningen is een bijzondere stad. Er zijn vele bezienswaardigheden, waaronder een aantal met belangrijke historische waarde. Zo is er de Martinitoren, een kerk uit de zestiende eeuw. Ook het Goudkantoor op de Grote Markt is een bijzonder gebouw. Het werd in de zeventiende eeuw gebruikt als belastingkantoor. Eveneens een bezoek waard is het Groninger Museum. Het belangrijkste onderdeel uit de collectie is het exportporselein van de VOC. Dit porselein bestaat uit 9000 stukken.

Naast de bezienswaardigheden is Groningen ook een leuke winkelstad. De grote winkelketens zijn er natuurlijk te vinden, zoals in de Herestraat. De Zwanestraat is wat exclusiever en in de straten rondom de Vismarkt bevinden zich kleine, plaatselijke zaakjes.

Voor wie langer in Groningen wil verblijven zijn er verschillende hotels. Midden in de stad ligt bijvoorbeeld het Martini Hotel. Dit hotel is wat duurder, maar het ligt dan ook maar op enkele minuten loopafstand van de Herestraat. Ook het Centraal Station ligt op loopafstand. Een ander hotel in het centrum is Hotel de Doelen aan de Grote Markt, vlakbij de Martinitoren. De meest luxe hotels in Groningen zijn NH Groningen en NH Hotel de Ville. Deze viersterrenhotels zijn ook allebei in de binnenstad van Groningen gelegen.

Goedkoop overnachten kan in het Simplon Jongerenhotel. Dit hotel hoort bij Simplon, het poppodium van Groningen en echt gericht op jongeren. Er zijn gewone kamers voor een, twee en drie personen, maar er zijn ook grote slaapzalen. De slaapzalen zijn speciaal voor dames of gemengd en met nam deze zalen zijn erg voordelig.

Afbeelding: Flickr, Bert K

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020