Excite

Hotels in Deventer voor bezoekers boekenmarkt

Deventer staat bekend om een aantal festivals van internationale grootte. Het Dickens festival, Deventer op stelten en de Deventer boekenmarkt. De boekenmarkt is met 878 kramen de grootste van Europa. Op de eerste zondag van augustus staan de kade van IJssel en de binnenstad helemaal vol met boekhandelaren en liefhebbers.

Uiteraard trekt een boekenmarkt van deze omvang vele andere culture activiteiten. Er zijn muziekoptredens en theatervoorstellingen te zien, en in de stadstuinen vinden poëziewedstrijden plaats. Deze oude Hanzestad biedt ook voldoende plaats voor bezoekers om te overnachten. Vlakbij de boekenmarkt staat Hotel Royal, die door zijn centrale ligging erg in trek is bij bezoekers van de markt.

Voor wie van historie houdt is het Gilde Hotel een aanrader. Dit hotel zit pas sinds 1998 op de huidige plek. Daarvoor heeft het schitterende pand vele andere bestemmingen gehad. Het heeft gediend als Rooms-katholieke pastorie, als ziekenhuis, en tot 1996 als opvanghuis voor Oud-Indiëstrijders. De ambiance in dit hotel is dan ook uniek.

Als je al je geld aan boeken hebt besteed is het Deventer Bed & Breakfast een goede optie. Dit goedkope, kleine hotel staat midden in het centrum en het negentiende-eeuwse pand is in 2006 volledig gerenoveerd. Met goed weer, en die kans is aanzienlijk in augustus, kan je na een dag de boekenmarkt afstruinen met een glas wijn ontspannen op het dakterrasje.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Patrick Goossens

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020