Excite

Hotels in Epen: vind rust in het Heuvelland

Epen is een plaatsje in het Zuid-Limburgse Heuvelland. In dit pittoreske dorpje kun je elk seizoen genieten van heerlijke wandelingen of fietstochten over heuvels en dalen.

Wil je bezienswaardigheden in de buurt bezoeken, ga dan naar de Volmolen en de Eper Molen, twee watermolens. Ook de Heimansgroeve is de moeite waard. In het dorp zelf kun je de Sint Paulus Bekering bezoeken, een kerk in neoclassicistische stijl.

Op de Eperheide kun je een kijkje nemen bij de schaapskooi waar Geuldallammeren gefokt worden. In de omgeving van Epen vind je ook het voor Nederland unieke gele zinkviooltje. Dit viooltje groeit hier omdat er zinkerts in de bodem aanwezig is, dat bij hoogtij wordt aangevoerd vanuit het Belgische Kemis. Daar waren tot in de 20e eeuw verschillende zinkmijnen gehuisvest.

Na een lange dag vind je rust in een van de hotels die Epen te bieden heeft. Aan de rand van Epen kun je terecht bij Ons Epen. Dit sfeervolle familiehotel is geschikt voor wandelaars, fietsers en andere rustzoekers. De hotelappartementen zijn charmant en compleet ingericht. In de directe omgeving vind je restaurants, winkeltjes, en gezellige cafés.

Een hotel met geschiedenis is Ons Krijtland. De naam komt van een boek dat in 1911 geschreven werd, door E. Heimans. Het boek, met de titel Uit Ons Krijtland, beschrijft de zeldzame flora en fauna in de omgeving van Epen. Al bijna 80 jaar vind je in dit hotel de bekende Limburgse gastvrijheid. Inmiddels zet de derde generatie hier het werk van hun grootouders voort.

Afbeelding: Flickr, user wytze

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021