Excite

Hotels in het Ierse Dublin

De hotels in Dublin zijn niet echt goedkoop. Het kan nog best lastig zijn om een goedkope overnachtingsmogelijkheid in Dublin te vinden. In het noorden van de stad heb je echter de beste mogelijkheden om een goedkoper hotel te vinden. Vooral in de omgeving van Lower Gardiner Street, vlakbij het station, zijn veel goedkope hotels te vinden.

Eventueel kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een jeugdherberg of hostels. Dublin heeft ontzettend veel jeugdherbergen en hostels waar je voor een voordelige prijs kunt overnachten. De bed and breakfast accommodaties zijn ook nog een optie, maar lang niet zo goedkoop als de jeugdherbergen. Wel hangt er doorgaans een fijne en gezellige sfeer en is het wat persoonlijker en luxueuzer dan de jeugdherbergen.

Als je in het weekend naar Dublin gaat, dan kun je kiezen voor een business hotel. De zakenmensen komen immers niet in het weekend en de hotelkamers en dus kun je voor hoge kortingen in de hotels overnachten. Soms kan het je zeker de helft schelen. Wat ook een optie is, is om een hotel te boeken in een plaats vlakbij Dublin zoals Malahide, Dun Laoghaire of Howth. Deze hotels zijn vaak ook veel goedkoper en het openbaar vervoer van en naar Dublin is doorgaans erg goed geregeld. Controleer wel altijd goed tot hoe laat de bussen rijden, zodat je niet de laatste bus mist. De meeste lijnen stoppen rond 22-23 uur al.

Afbeelding: Flickr account uggboy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020