Excite

Hotels in mooi Valencia

Valencia is de derde grote stad van Spanje en de hoofdstad van de gelijknamige regio. Hoewel Barcelona vroeger meer toeristen trok, is ook Valencia een populaire vakantiebestemming geworden. Midden jaren negentig werd begonnen met de bouw van het futuristische Ciudad de las Artes y de las Ciencias, dat betekent Stad van de Kunst en Wetenschap. Het is dan ook een ‘stad’ in de stad. Dit complex met vijf gebouwen, parken en vijvers is een grote trekpleister geworden. Zo is er een operagebouw, een bioscoop, wetenschapsmuseum en oceanografisch park.

Maar ook de historische binnenstad wordt veel bezocht. Van de voormalige stadsmuren van Valencia bestaan alleen de stadspoorten nog en een van die twee, Torres des Serranos, is de grootste gotische stadspoort van Europa. Ook de kathedraal van Valencia is een bezoek waard. De kathedraal wordt doorgaans gewoon La Seu genoemd. De grootste publiekstrekker van La Seu is de Heilige Graal, dit zou de drinkbeker zijn die Jezus gebruikte bij het Laatste Avondmaal.

De populairste wijk van Valencia is Barrio del Carmen. Het is de oudste wijk van de stad en wordt vaak Ciudad Vella genoemd, wat mooie stad betekent. In de smalle straatjes zijn veel restaurants, terrasjes en winkels. ’s Avonds is het een bruisende uitgaansgebied.

Omdat hier ook de universiteit gevestigd is en er veel studenten komen, zijn er in Barrio del Carmen veel goedkope hotels en hostels te vinden. Luxe hotels zijn vooral wat verder weg van het stadscentrum en het strand te vinden. Met het openbaar vervoer, maar ook te voet, is het centrum echter goed bereikbaar.

Afbeelding: Flickr account charlymorlock

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020