Excite

Hotels in Praag in het fraaie centrum

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en ligt prachtig gesitueerd aan de oevers van de Moldau. Deze toeristische trekpleister herbergt een prachtig oud centrum, dat door de tand des tijds relatief ongemoeid is gelaten en de laatste jaren waar nodig wordt gerestaureerd. Geniet van deze monumentale stad en zoek naar hotels in Praag in het oude centrum.

De Praagse Burcht, de St. Vitus Kathedraal, het Gouden Straatje en de Týnkerk zijn slechts een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden die het centrum van Praag te bieden heeft. Maar je kunt meer doen dan je vergapen aan deze historische schoonheden. De hoofdstad van Tsjechië heeft leuke restaurants, echte bierlokalen en gezellige clubs waar tot in de late uurtjes jazzmuziek wordt gespeeld. De beste manier om van dit alles te genieten, is door een hotel in het centrum te nemen.

Je kunt hotels in het centrum van Praag zelf vinden op het internet. Als je zoekt op de juiste websites dan heb je snel een overzicht van de mogelijkheden en kan je het hotel met de mooiste locatie en de meest gunstige tarieven uitzoeken. Een eerste tip om kosten te besparen, is door op tijd te boeken. Want vooral in het hoogseizoen wordt Praag door toeristen overstroomd en schroeven de hotels hun tarieven op.

Met name Booking.com, Expedia.nl, Charming-Prague-Hotels.com en Guideprague.com zijn echte aanraders. Op deze sites vind je een ruim aanbod van de hotels in het centrum. Je kunt selecteren op basis van het aantal sterren en de locaties. Bij het zoeken op Booking.com is het verstandig om te kijken naar de reacties van eerdere bezoekers. Tevens kan je beter geen hotel boeken aan het oude stadsplein (Starometska Námesti), want deze accommodaties zijn erg mooi, maar zeer prijzig.

Je kunt in Praag snel reizen met de tram en de metro. Die brengen je snel naar de bezienswaardigheden op beide oevers. Koop een speciale kaart voor meerdere dagen en bespaar zo tijd en geld. Tevens is het slim om de Prague Card te kopen. Die biedt kortingen voor de belangrijkste toeristische attracties en zorgt ervoor dat je niet in de rij hoeft te staan aan de kassa. Tevens krijg je bij de Prague Card een boekje met allerlei informatie over de stad en zijn voorzieningen.

Je kunt naar Praag reizen met de trein en met de bus, maar de snelste manier is het met vliegtuig. Als je zoekt op websites zoals Cheaptickets.nl en Worldticketcenter.nl vind je een overzicht van de goedkope vluchten naar de Tsjechische hoofdstad. Je kunt geld besparen door een ticket met een tussenstop te kopen (bijvoorbeeld in Frankfurt), een vlucht te nemen bij een goedkopere maatschappij (EasyJet of Czech Airlines) of alleen handbagage mee te nemen. Vanaf de luchthaven van Praag reis je per bus of per taxi naar het oude centrum.

 

 

 

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020