Excite

Hotels in Spaans Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse regio Andalusië en deze stad is zeker het bezoeken waard. Zo kent het Spaans dan ook het spreekwoord “Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla”, dat betekent: “Wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist.” Sevilla is namelijk een prachtige stad en staat onder andere bekend om de vele musea, de Torre del Oro (Gouden Toren), het koninklijk paleis Alcázar en de kathedraal. De kathedraal van Sevilla is een van de grootste kerken van Europa. Op de plaats waar de kerk in de middeleeuwen gebouwd werd, had eerst een Moorse moskee gestaan. Een van de overblijfselen van de moskee is de minaret Giralda, ook een belangrijke bezienswaardigheid van de stad.

De kathedraal en het koninklijk paleis bevinden zich in Santa Cruz, de voormalig Joodse wijk in het centrum van Sevilla. Deze wijk is een grote toeristische trekpleister en hier bevinden zich veel hotels, waaronder ook een groot aantal goedkope hotels. Verder zijn er hier ook hostels, doorgaans goedkoper dan een hotel en ook pensions zijn er in deze oude wijk. Wel zijn deze kamers vaak wat kleiner en moet je de badkamer met anderen delen.

Vind je de stad te duur om te overnachten, dan kun je in dorpen in de omgeving van Sevilla ook een zogenoemde Casa Rurales boeken. Dit zijn vakantiehuizen die vooral voor groepen voordelig kunnen zijn. Handig in deze vakantiewoningen is je eigen keuken. Sevilla is vanuit de omgeving goed bereikbaar met verschillende streekbussen.

Afbeelding: Flickr account caytano

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020