Excite

Hotels met een record

De meeste hotels zijn inwisselbaar. Heb je er één gezien, dan ken je ze vaak allemaal wel. Maar gelukkig zijn er ook nog hotels die iets speciaals bieden. HLN maakte een lijstje van hotels die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Ze hebben namelijk allemaal een wereldrecord in handen!

Het is maar een kort lijstje van vijf hotels, maar wel hele speciale! Wil je bijvoorbeeld in hogere sferen bivakkeren, dan is het Ritz-Carlton in Hong Kong echt iets voor jou. Het hoogste punt van het hotel bevindt zich op 490 meter hoogte en biedt een heel mooi uitzicht op de Parel van het Oosten. In 2014 wordt er in Sjanghai een hotel geopend dat maar liefst 600 meter hoog zal zijn, dus erg lang kan dit hotel niet meer van het record genieten.

Heb je centjes teveel, boek dan eens de Royal Penthouse Suite in het President Wilson Hotel in het Zwitserse Genève. Je kan dan genieten van een kamer die 40 mensen kan herbergen en voorzien is van kogelvrije ruiten. Voor het luttele bedrag van 50.000 euro per nacht mag je er slapen.

Ben je liever milieubewust bezig, slaap dan in het Crowne Plaza hotel in Kopenhagen. Dit mag zich namelijk het eerste CO2-neutrale hotel ter wereld noemen. Zo wordt de elektriciteit opgewekt door zonnecellen en wordt het gebouw gekoeld met grondwater.

Ook het grootste hotel, dat 7.500 kamers telt, kan ook wel het koudste hotel worden genoemd. Vooral laatstgenoemde is het vermelden waard. Het Zweedse hotel is helemaal opgetrokken uit ijs en er heerst een gemiddelde temperatuur van -5. De thermokleding die wordt uitgedeeld is dan ook geen overbodige luxe.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020