Excite

Hotels Noordwijk: vakantie aan zee

Ook in Nederland kun je genieten van heerlijke vakanties aan de zee. Zelfs als het weer wat minder is, is het boeken van een kamer in één van de mooie hotels in Noordwijk een aanrader. Waarom? Omdat deze gemeente veel meer te bieden heeft dan alleen de zee!

Noordwijk ligt in Zuid-Holland en is met een oppervlakte van ruim 51 vierkante kilometer niet zo heel groot. Zeker niet als je je bedenkt dat ruim een kwart hiervan uit water bestaat. De gemeente bestaat uit twee kernen, Noordwijk aan Zee en Noordwijk-Binnen. De kernen liggen naast elkaar en worden slechts van elkaar gescheiden door een groenstrook.

Noordwijk aan Zee wordt het meest bezocht door toeristen: hier vind je namelijk een lange kuststrook waar je heerlijk kunt wandelen. Het oude vissersdorp nodigt - mits het weer meewerkt - ook uit tot zwemmen of een drankje op het terras. Heel anders is Noordwijk-Binnen. Dit is een rustgevende plek waar je nog volop kunt genieten van de geschiedenis van Noordwijk. Het is dan ook niet voor niets dat de dorpskern jaren geleden al als beschermd dorpsgezicht is aangewezen.

Inmiddels is Noordwijk één van de grootste toeristische trekpleisters in Nederland. Hotels weten ieder jaar ongeveer een miljoen overnachtingen te realiseren. Ook een keer voordelig naar Noordwijk? Houd dan de aanbiedingen in de gaten en probeer je trip net buiten het hoogseizoen te plannen. Dan heb je wel lekker weer, maar geen massa’s mensen!

Afbeelding: Flickr account craigbooth

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020