Excite

Huur je auto in Ierland

In Ierland is het belangrijk om op tijd te reserveren voor je huurauto. Zo zijn er namelijk feestdagen als Sint Patrick’s Day waarop het lastig is om een auto te krijgen. Verder is het goed om te weten dat je minimaal een jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs en dat er voor het huren van een auto een minimumleeftijd geldt van 25 jaar.

Als je nog geen 25 bent, maar wel boven de 21, dan kun je terecht bij Avis. Zij verhuren wel auto’s aan jongeren onder de 25. Natuurlijk geldt dan nog steeds dat je minimaal een jaar je rijbewijs moet hebben. Ook belangrijk, ook al spreekt het misschien voor zich: het stuur in je auto zit aan de rechterkant en je rijdt aan de linkerkant van de weg.

Dan is er nog goed nieuws: de benzine en diesel zijn in Ierland wat goedkoper dan in Nederland. Wil je dus een upgrade naar een net wat betere auto, dan kun je het daaraan uitgegeven geld weer besparen op het tanken. Overigens is het sowieso aan te raden om een wat duurdere auto te nemen als je de landelijke gebieden wilt bezoeken. Buiten de steden en zeker op landelijke wegen kan het nogal hobbelig zijn en niet elke auto kan dat aan.

Dan nog twee belangrijke punten: zorg dat je in het bezit bent van een creditcard (de meeste verhuurbedrijven vragen hier ter garantie om), en heb je de mogelijkheid, kom dan in het laagseizoen. Je kunt dan de beste aanbiedingen uitzoeken en flink minder betalen voor je huurauto. Lekker door Ierland toeren ligt nu al binnen handbereik!

Afbeelding: Flickr, MacGBeing

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020