Excite

Huur je auto in Rome

Rome heeft diverse aanbieders van huurauto’s. Zo kun je vanaf de luchthaven (Rome Fiumicino Airport – FCO) al wegrijden in een auto met airconditioning, klaar om je Romereis te beginnen. Een week later lever je hem weer in op de luchthaven en hoef je er nog geen tweehonderd euro voor te betalen. Duur hoeft het dus niet te zijn.

Kom je per trein aan, dan kun je terecht op het station. Hier gelden vergelijkbare prijzen. Wil je een hele andere kant op met de auto, en bijvoorbeeld uitkomen aan de kust of de andere kant van Italië, dan kun je er bij de meeste verhuurmaatschappijen voor kiezen om de auto op een andere locatie terug te brengen.

Waar je je auto ook afhaalt of terug moet brengen, in Rome is het handig om rekening te houden met beperkingen waar je met de auto tegenaan kunt lopen. Zo is het in de oude binnenstad op werkdagen niet toegestaan om te rijden. In diverse zones wordt dit aangegeven met ‘zona tutelata’. Tussen 20.00 en 7.00 uur is het wel weer toegestaan.

Ook handig om te weten is of je hotel in of bij Rome eigen parkeervoorzieningen heeft. Een auto hebben is leuk, maar niet als je hem straks nergens kwijt kunt. Heeft je hotel geen parkeerplaats, dan kun je nog op tijd kiezen voor een ander hotel waar je wel je auto kunt parkeren. Je kunt ook het hotel bellen; misschien hebben ze een overeenkomst met een parkeergarage in de buurt.

Er zijn dus zeker zaken waar je rekening mee moet houden als je in Rome in een huurauto wilt rijden, maar het is de moeite waard. Kies ook je auto en rijd straks door Rome!

Afbeelding: Flickr, Robin Kiewiet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019