Excite

Huurauto Ierland: lekker makkelijk

De meeste mensen bezoeken Ierland met het vliegtuig. Met de auto kan het minder handig zijn om erheen te reizen en vanwege de overtocht per boot is het vaak ook een stuk duurder. Maar wat als je wel een beetje flexibel wilt zijn daar? Dan kies je natuurlijk voor een huurauto!

Een huurauto geeft je precies de flexibiliteit die je nodig hebt en het kan je ook aanzienlijk in de kosten schelen. Je kunt voor de heenreis namelijk gewoon gebruik maken van een vliegtuig, wat vaak veel goedkoper is. Zeker omdat maatschappijen tegenwoordig flink met elkaar concurreren en je soms al voor een tientje een ticket naar een stad als Dublin aanbieden.

Als je met een huurauto Ierland wilt verkennen, dan is het natuurlijk handig om vooraf vast te kijken waar je precies terecht komt en wat daar in de buurt allemaal te doen is. Thuis een route uitstippelen scheelt je op vakantie veel tijd en daar kun je iedere minuut natuurlijk veel beter gebruiken!

Verdiep je niet alleen in de route, maar lees je ook even in over de rijgewoonten in Ierland. In Ierland rijdt men namelijk – net als in Engeland – aan de linkerkant van de weg. Dit kan op kruispunten of bij rotondes nogal wat verwarring opleveren. Even oefenen op rustige wegen kan geen kwaad! Zorg er verder voor dat je altijd je papieren bij je hebt, zodat je – als er iets gebeurt – altijd legitimatie kunt tonen of kunt laten zien dat je een rijbewijs hebt.

Afbeelding: Flickr account Michal Osmenda

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020