Excite

Huurauto Italië: verken Italië op een andere manier!

De meeste mensen vliegen naar Italië, gaan op het strand liggen en komen pas weer in beweging als ze het land verlaten. Maar wist je dat Italië ook hartstikke mooi is om in rond te rijden? En met een eigen huurauto kan dat prima!

Een auto huren in Italië is helemaal niet moeilijk, zolang je maar weet waar je moet zijn én je goed op let. Wie liever geen auto in het buitenland huurt, kan in Nederland vast een reservering plaatsen. Er zijn heel veel autoverhuurbedrijven met vestigingen in verschillende landen. Je kunt je auto dan gewoon in Nederland reserveren en dan zorgt de vestiging op locatie ervoor dat deze op tijd voor je klaar staat.

Als je de auto gaat ophalen – of dat nu een vanuit Nederland gereserveerde wagen is of niet – dan is het belangrijk altijd even een controlerondje te lopen. Zelfs als je geen verstand van auto’s hebt, wek je dan in ieder geval de indruk dat je zorgvuldig omgaat met je huurovereenkomst. Als je opvallende dingen ziet – grote krassen of misschien zelfs deuken – noteer ze dan op het formulier.

Als de praktische zaken eenmaal geregeld zijn, dan kun je de weg op. In principe zijn de regels in Italië vrijwel hetzelfde als in Nederland. Wel rijden ze er erg graag – en soms erg roekeloos – rond met scootertjes. Let dus goed op, zeker in steden. Zowel een verrassing als een ongeluk zitten in een klein hoekje!

Afbeelding: Flickr account PhillipC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019