Excite

‘I Hate Ryanair’-website moet offline

Een passagier is gedwongen zijn I Hate Ryanair-website weer offline te halen. De rechter vond dat de verhalen op de website niet voldoende waren om de site uit de lucht te halen, maar het feit dat de eigenaar geld verdiende met de website, bleek wél reden genoeg.

Volgens de rechter zou de kleine winst die eigenaar Robert Tyler maakte door gesponsorde links te plaatsen, betekenen dat hij het domein misbruikte. In totaal gaat het om nog geen €500, die tussen januari en mei van dit jaar verdiend is.

Ryanair probeerde de website, die inmiddels al drie jaar bestaat, al eerder uit de lucht te krijgen, omdat deze de reputatie van Ryanair zou schaden en oneigenlijk gebruik zou maken van de merknaam. Deze pogingen zijn nu dus geslaagd: volgens de aanklager is het gebruik van de naam Ryanair in het webadres vooral problematisch, zeker in combinatie met het feit dat er indirect aan bezoekers verdiend wordt. Des te meer bezoekers de site krijgt, des te meer geld Tyler verdient. Die bezoekers komen echter niet altijd specifiek op zijn site af, maar op de naam Ryanair.

Tyler heeft het webadres daarom moeten overgeven aan Ryanair, dus de kans dat hierop nog kritische noten over de luchtvaartmaatschappij te lezen zijn, is uitermate klein. Ryanair is erg blij met de uitspraak en hoopt dat er voortaan alleen echt feitelijke kritiek geuit zal worden.

Afbeelding: http://www.ihateryanair.org/

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020