Excite

Ideale huurauto’s in Italië

Voor je in Italië in je huurauto gaat rondrijden, is het goed te weten wat de verkeersregels in het land zijn. Zo voorkom je boetes, en – nog belangrijker – ongelukken. Veel Italiaanse verkeersregels komen overeen met die van Nederland (rechts heeft voorrang, rechts houden en links inhalen), maar in de steden gelden vaak speciale regels.

Zo is het in het historische centrum van Rome zo dat je op werkdagen niet door de stad mag rijden, tenzij je er woont. De zone waarvoor dit geldt wordt aangegeven met ‘zona tutelata’. Houd hier dus ook rekening mee als je hotel in deze zone ligt. Na acht uur ’s avonds kun je pas weer doorrijden. Dergelijke regels, waarbij je niet altijd in bepaalde stadsdelen mag reizen, zijn soms ook in andere steden van kracht (‘zona trafico limitato’).

Ben je goed op de hoogte van alle verkeersregels, dan kun je gaan kijken naar je huurauto. Moeilijk zijn de verhuurmaatschappijen in Italië overigens niet te vindenl; de meeste grote steden hebben zelfs een divers aanbod. Vanaf honderdzestig euro heb je al zeven dagen een aantrekkelijke, kleine auto.

Kom je per vliegtuig aan, dan kun je het beste zoeken naar een maatschappij die op het vliegveld auto’s aanbiedt. Een handige site om prijzen voor autuhuur in Italië te vergelijken, is autoverhuur-italie.nl. Hier kun je ook aangeven of je met of zonder airconditioning wil reizen. Tip: kies voor airconditioning, zeker in de zomer.

Met een huurauto heb je alle vrijheid om meerdere gebieden, steden en de prachtige kustlijn van Italië te bezoeken tijdens je vakantie. Neem het ervan en kies je huurauto.

Afbeelding: Flickr, Robin Kiewiet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020