Excite

Ideale vakantie: reizen naar Cyprus

Om het koude barre weer in Nederland te ontvluchten kun je naar veel bestemmingen. Vooral op het zuidelijk halfrond schijnt de zon regelmatig. Een van die bestemmingen waar je dan naar toe kunt reizen is Cyprus, vaak ten onrechte gezien als een eiland van Griekenland. Cyprus is een zelfstandig land met een eigen cultuur en geschiedenis. En dat is precies wat het land zo bijzonder en aantrekkelijk maakt.

Binnen een paar uur van het winterse weer in de blakende zon staan. Cyprus kent een heerlijk klimaat, een schitterende natuur en weet iedereen weken te boeien. Omdat Cyprus voor een groot deel van toeristen afhankelijk is, is de bevolking er veel aan gelegen het de toeristen naar de zin te maken. En dat zie je overal terug, van de bediening in de restaurants tot aan de verzorging in de hotelkamers. Overal is men even vriendelijk en behulpzaam, en waar je ook komt, je kunt altijd rekenen op een uitstekende service.

Cyprus heeft geen spoorwegen meer, dus je bent afhankelijk van de bus of de auto. Mocht je een auto gaan huren, controleer deze dan goed op schades voordat je er zelf mee gaat rijden. Brandstof is erg goedkoop in Cyprus, benzine tank je er voor ongeveer 75 cent per liter. Ook een buskaartje kost weinig, en daarmee ben je verzekerd van vervoer voor een hele dag.

Cyprus heeft leuke lokale markten waar je leuke kleding kunt kopen of heerlijk vers fruit. Tijdens het bezoek aan de markt zul je langs veel prachtige oude gebouwen komen, vergeet overigens niet langs het beeld te lopen van Aprodite, de godin van de liefde. Dat zou je een flinke dosis geluk moeten brengen!

Afbeelding: Flickr account d u y g u

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020