Excite

Ieren betalen meest voor hotelkamers

Landen doen er goed aan om zoveel mogelijk vakantievierende Ieren aan te trekken. Die blijken namelijk het meeste geld uit te geven aan hun hotelkamers. Engelsen en Zweden zijn een stuk zuiniger en staan helemaal onder de lijst van Hotels.com.

Hotels.com kwam met haar Hotel Price Index, een lijst met de bedragen die toeristen uit verschillende Europese landen uitgaven aan hotelovernachtingen. De Ieren voeren deze lijst met een gemiddeld bedrag van €121 aan, terwijl de Engelsen en Zweden met een ‘magere’ €102 per nacht op de allerlaatste plaats komen. Opvallend, want over het algemeen worden Nederlanders als zuinigste Europeanen gezien. Zij geven echter ongeveer €108 per hotelovernachting uit. Lang niet zoveel als de Ieren, maar in ieder geval wel een paar euro meer dan de Engelsen en Zweden.

Als het gaat om overnachtingen in eigen land, zijn Nederlanders iets krenteriger en geven ze ongeveer €103 per nacht uit. De Fransen spannen op dat gebied echter nog de kroon: zij geven voor een vakantie in eigen land maar €81 uit aan een hotelkamer en halen daarmee het gemiddelde fors omlaag.

Overigens betalen ook de Ieren in eigen land een stuk minder dan in het buitenland. Hotelkamers gaan dan voor €92 over de toonbank.

Afbeelding: Flickr account williamcho

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019