Excite

Iets minder buitenlandvakanties met de kerst

  • © Getty Images
Nederlanders gaan dit jaar iets minder vaak met kerst naar het buitenland. Nog steeds gaan zo'n 1,8 miljoen Nederlanders tijdens deze periode op vakantie, maar een groter deel blijft dit jaar 'gewoon' in eigen land. Dat verwacht het Nederlands Bureau voo rToersme & Congressen, NBTC Holland Marketing.

Naar verwachting zullen ongeveer 950.000 Nederlanders op vakantie gaan in eigen land. Dit zijn er dan 50.000 meer dan vorig jaar. Ongeveer 850.000 mensen gaan naar het buitenland. Vorig jaar waren dit er nog zo'n 900.000. Als kerstperiode wordt gerekend met 20 december 2014 tot en met 4 januari 2015.

Mensen blijken tijdens de kerstperiode vooral graag naar een bungalowpark te gaan. Hier is het aantal boekingen aanzienlijk toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Ruim de helft van de mensen die naar het buitenland gaan, verblijft daar in een vakantiehuisje of een bungalow. Slechts een kwart boekt een hotel voor de kerstvakantie.

Duitsland is één van de meest populaire landen voor de Nederlanders die naar het buitenland gaan. Een kwart van de buitenlandgangers vertrekt naar Duitsland, bijvoorbeeld voor een wintersportvakantie. Ook Oostenrijk, Frankrijk en België zijn erg populair.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021