Excite

In 2,5 uur van Parijs naar Tokio?

Hoe makkelijk is het wanneer je in een raketvliegtuig stapt in Parijs en 2,5 uurlater in Tokio bent? Even lekker winkelen in Tokio en de vele bezienswaardigheden. Nu moet je minstens twaalf uur vliegen, dus je gaat niet zomaar even voor een stedentrip naar Tokio. Dat wordt allemaal een stuk gemakkelijker als je er zo snel kunt zijn. Helaas moet je nog even wachten om dit werkelijk te kunnen doen: over ongeveer 40 jaar zou dit namelijk wel eens realiteit kunnen zijn.

De EADS heeft aangekondigd met een echt raketvliegtuig bezig te zijn. De plannen zien er al veelbelovend uit. Het raketvliegtuig gaat Zehst heten, dat staat voor Zero Emission Hypersonic Transportation. Het vliegtuig stijgt op met een gewone motor en gebruikt speciale biobrandstof. Als het vliegtuig in de lucht is, wordt er een andere motor gebruikt, eentje die veel krachtiger is. Hierdoor zou het vliegtuig op een hoogte van 32 kilometer kunnen vliegen. Dit is 22 kilometer hoger dan de meeste vliegtuigen. Ook is het vliegtuig niet schadelijk voor het milieu.

De ontwikkeling van het raketvliegtuig zal nog behoorlijk wat tijd nodig hebben. Wil je in een mum van tijd van Parijs naar Tokio, dan moet je dus nog wel flink wat geduld hebben. Toch is het zeker iets om naar uit te kijken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021