Excite

In luchtballon over Afrikaanse steppe

Wie eens een wel heel bijzondere safari wil beleven, moet daarvoor naar Afrika. Niet alleen omdat de natuur en dieren daar zo mooi zijn, maar ook omdat je daar tegenwoordig een deel van je safari door kunt brengen in de lucht, in een heuse luchtballon.

In Zambia is men begonnen met de luchtballonvaart van een uur, die een uniek kijkje geeft op de Afrikaanse natuur en de wilde dieren. De ballonvaart geeft je precies de mogelijkheid om Zambia op haar mooist te zien.

Wel moet je hier vroeg voor op staan, want de ballon vertrekt al om half zes ’s morgens, als de zon net een beetje op komt. Tegen de tijd dat de ballon goed in de lucht is, kun je dus volop genieten van een prachtige zonsopgang, die dankzij het uitgestrekte landschap van Zambia nog veel meer indruk maakt dan op andere ballonvaarten.

Onderweg komen de ballonvaarders natuurlijk ook tal van wilde dieren tegen. Denk bijvoorbeeld aan zebra’s, leeuwen, antilopen en andere Afrikaanse dieren. Het grote verschil is dat je ze nu vanuit de lucht ziet, in plaats van vanuit een jeep. Bovendien zie je de dieren vanuit de lucht vaak in grotere groepen, omdat ze niet worden afgeschrikt door ronkende motoren.

Wie mee wil doen aan zo’n bijzondere ballonvaart bezoekt het Wilderness Safaris Camps in Zambia in een aantal van de grootste natuurparken van Afrika. De ballonvaarten kunnen van augustus tot oktober geboekt worden.

Afbeelding: Flickr account lensbug.chandru

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018