Excite

Incheckkosten bagage Ryanair stijgen met 50%

De kosten van het inchecken van bagage bij Ryanair stijgen met maar liefst 50%. Waar eerst 20 pond voor moest worden betaald, rekent de ‘goedkope’ luchtvaartmaatschappij nu 30 pond voor. Een tweede tas mocht eerder mee voor 40 pond en zal nu 70 pond gaan kosten.

Volgens Ryanair is de maatregel niet bedoeld om meer geld binnen te halen, maar om ervoor te zorgen dat mensen minder bagage meenemen in het vliegtuig. Als er minder bagage wordt meegenomen, dan kunnen de kosten weer omlaag, evenals de prijzen van een vliegticket. Door die verlaging kunnen de reizigers zo’n 500 miljoen euro besparen, terwijl de maatregel van de extra kosten voor de tas in totaal slechts 100 miljoen euro gaat kosten.

Overigens is het niet per definitie zo dat reizigers minder mee mogen nemen. Op dit moment is het toegestaan om drie tassen mee te nemen met een gecombineerd gewicht van vijftien kilo. Vanaf 1 oktober mag een passagier nog maar twee tassen meenemen, maar wel met een gewicht van 30 kilo.

De nieuwe maatregel moet ervoor zorgen dat mensen hun bagage vaker thuis laten en alleen gaan reizen met hun handbagage. Omdat 70% van de klanten van Ryanair dit al doet, zal voor een groot deel van hen eigenlijk niets veranderen; zij blijven gewoon met één tas reizen en hoeven niets extra bij te betalen. Ondanks deze maatregelen gaat Ryanair gewoon door met het realiseren van besparingen. De volgende stap is het verplicht stellen van online inchecken.

Afbeelding: Flickr account aromano

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021