Excite

Indiër bezoekt alle landen ter wereld in recordtijd

Kashi Samaddar heeft een nieuw wereldrecord neergezet. De Indiër wist alle 194 landen van de wereld in ‘slechts’ zes jaar, tien maanden en zeven dagen te bezoeken. Hij kwam terug van zijn wereldreis met een album vol bizarre foto’s.

De 55-jarige zakenman heeft voor zijn recordpoging niet alleen bijna zeven jaar nodig gehad, maar ook bijna 350.000 pond. Hij begon zijn reis in juli 2002 in Nederland. Toen bezocht hij Amsterdam. Zijn reis eindigde in Kosovo.

Tijdens zijn reis heeft hij behoorlijk wat bijzondere en gevaarlijke situaties meegemaakt. Zo werd het hotel waar hij in Kabul in sliep een uur na zijn vertrek volledig opgeblazen en reisde hij door verschillende regio’s die in oorlog waren en waar de kogels je letterlijk om de oren suisden. Volgens Kashi Samaddar is het dan ook een wonder dat hij tijdens zijn reis niet gedood is.

In Oost-Timor kwam Kashi een keer zonder eten te zitten. Het lukte hem om drie dagen door te komen, maar moest daarna eten kopen bij een ‘local’, die daar handig gebruik van wist te maken en een paar honderd dollar rekende voor wat bananen.

Veel vertraging liep hij op Nauru, waar zijn vlucht maar liefst acht keer geannuleerd werd, waardoor hij hier anderhalve maand moest blijven.

Nu Samaddar weer terug is, wil dat niet zeggen dat hij zich gaat vervelen. Hij heeft het Travel, Tourism and Peace Initiative opgezet, wat erop gericht is om het visa-beleid van verschillende landen eerlijker te maken. Andere deelnemers aan het initiatief hebben ook minimaal 100 landen bezocht.

Afbeelding: SWNS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020