Excite

Indonesië: een grandioos vakantieland

Indonesië is een fantastisch vakantieland met een heerlijke keuken, een afwisselende en bijzondere natuur en verschillende culturen, tradities, godsdiensten en dansen. Een vakantie in Indonesië staat garant voor een fantastische belevenis. Hoewel Indonesië uit ontzettend veel eilanden bestaat, zijn Bali, Java en Sumatra de meest bekende en bezochte eilanden.

Bali is een prachtig eiland met een heuvelachtig landschap, duizenden terrasvormige aangelegde sawa’s en zonovergoten stranden met uitstekende hotels. Het hindoeïsme dringt op Bali tot alle aspecten van het leven door. Hierdoor dankt Bali zijn bijnaam ‘Eiland der Goden’.

Kuta Beach is verreweg het mooiste en breedste strand van Bali. Kuta zelf is een levendig plaatsje, vrijwel het enige uitgaanscentrum op Bali. Andere populaire plaatsen op Bali zijn Sanur Beach en Nusa Dua. In dit laatste plaatsje vind je vooral veel winkels en restaurants.

Java is het hoofdeiland van Indonesië, met als hoofdstad Jakarta. Bezienswaardigheden in Jakarta zijn de oude VOC-panden. Verder is de vulkaan Tangkuban Perahu een bezoek waard, het natuurreservaat Pananjung en het Diengplateau met de resten van een hindoeïstische tempelstad. Verder is Yogyakarta een populaire bestemming op Java.

Sumatra is tot slot een eiland met veel plantages, regenwouden en rokende vulkanen. Wat je hier sowieso moet bezoeken is het orang-oetang rehabilitatie centrum van Bohorok. Ook Samosir, een eiland in het bekende blauwgroene Tobameer, is een bezoek waard. Vanuit Parapat is dit eiland per boot te bereiken.

Deze drie eilanden zijn natuurlijk nog maar een grip uit de eilanden en bezienswaardigheden van Indonesië. Krijg je al een beetje kriebels? Op onder andere indonesie.nl vind je meer informatie.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Viajar24

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020