Excite

Indrukwekkend lichtspektakel op China Festival of Lights

Vanaf dinsdag 10 november zal Dierenpark Emmen worden omgetoverd in één grote zee van lichtjes. Vanaf dan wordt namelijk het China Festival of Lights geopend. Dit lichtfestival is in de avonduren open voor publiek.

Al vanaf eind oktober wordt er gebouwd aan een lichtspektakel dat zijn weerga niet kent: meer dan 30 enorme lichtsculpturen moeten straks tussen de dierenverblijven in Dierenpark Emmen neergezet worden. Het China Festival of Lights speelt in op de oude Chinese traditie van lichten rondom het Chinese Nieuwjaar.

Het grootste pronkstuk van de verzameling sculpturen zal ongetwijfeld de Chinese draak zijn. Die is maar liefst 100 meter lang en 6 meter breed en staat voor geluk en voorspoed. De draak en de andere sculpturen worden onder de bezielende leiding van Wu Zuxiang in elkaar gezet.

Het China Festival of Lights biedt vermaak voor jong en oud en geeft iedereen een uniek kijkje in de Chinese cultuur. Natuurlijk zijn zowel de sfeer als de keuken van Dierenpark Emmen gedurende die periode op het festival aangepast. Kaartjes kunnen zowel telefonisch als via de website besteld worden. Voor telefonische reserveringen kun je bellen met 0900 3000200 en voor het online reserveren en downloaden van kaartjes kun je op de website van Dierenpark Emmen terecht. Een kaartje kost €14,50 voor volwassenen, €9,50 voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar en de toegang is gratis voor kinderen van 0 tot en met 3 jaar oud.

Afbeelding: Flickr account Esparta

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020