Excite

Informatie voor reizen naar Bolivia

Bolivia is een prachtig land en het is zeker een aanrader om naar toe te reizen. Je kunt er naar Potosi gaan, de hoogstgelegen stad ter wereld. Ook Titicaca is een indrukwekkende bezienswaardigheid tijdens je vakantie. Dit is het hoogst bevaarbare meer van de wereld. Het ligt op 3800 meter hoogte. De grens met Peru loopt dwars door het meer. De steden Santa Cruz en La Paz zijn tijdens je vakantie ook een bezoek waard.

Het Boliviaanse landschap wordt gedomineerd door het Andesgebergte. Dat heeft ook invloed op het klimaat. In het Amazonegebied in het noorden van Bolivia heerst een tropisch klimaat, evenals in de laaggelegen gebieden van het land. In de bergen en de hoogvlaktes is het koud. In gebieden die hoger dan 4000 meter liggen, kan het ’s nachts wel -20 graden worden. Het klimaat is het aangenaamst in de gebieden die op 1500 tot 1500 meter hoogte liggen.

In Bolivia wordt de munteenheid Boliviano gebruikt. Je kunt bij banken in Bolivia je euro’s gewoon omwisselen voor Bolivianos. 1 Euro is ongeveer 9.45 Bolivianos. In veel gebieden kun je echter ook met Amerikaanse dollars betalen. Wanneer je naar Bolivia reist, moet je ook zorgen dat je ingeënt bent tegen hepatitis A en je moet een DTP-vaccinatie hebben. Daarnaast is het in het Amazonegebied verplicht om ingeënt te zijn tegen gele koorts.

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert reizigers naar Bolivia om waakzaam te zijn. Er geldt geen negatief reisadvies, maar het is verstandig om goed op te passen. Vooral in de omgeving van La Paz moet je voorzichtig zijn. In de stad La Paz moet je ook waakzaam zijn voor zogenaamde ‘express-kidnappings’.

Afbeelding: Flickr, Mireia Saenz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020