Excite

Internationaal treinreizen: de mooiste treinroutes

Internationaal treinreizen

Wanneer je treinreizen maakt zie je de wereld op een hele andere manier. Je komt op plaatsen waar je met de auto niet komt en vaak rijd je door prachtige natuur. Er zijn treinreizen die echt de moeite waard zijn. Volgens vele zijn sommige treinreizen zó mooi dat je ze absoluut niet mag missen. Welke treinreizen zijn dat?

The Rocky Mountaineer

Dit is een tweedaagse treinreis door de Rocky Mountains in Canada. Je reist van Vancouver naar Jasper, waar je kunt skiën. De treinreis is zowel in de zomer als in de winter de moeite waard.

The Glacier Express

The Glacier Express rijdt door Zwitserland, van St. Moritz naar Zermatt en de reis duurt ongeveer 7,5 uur. Onderweg kom je over meer dan tweehonderd bruggen en ga je door bijna honderd tunnels.

The Bernina Express

Dit is de hoogste treinroute in de Alpen en hij gaat van het Zwitserse Chur naar de Italiaanse plaats Tirano. Onderweg zie je zowel Gletsjers als Palmbomen en deze combinatie maakt de reis ook zo interessant.

Durango Silverton Narrow Gauge Railroad

Deze treinroute is vooral interessant omdat er een oude stoomlocomotief over rijdt. De treinroute is te vinden in de Amerikaanse staat Colorado en werd vroeger gebruikt door mijnwerkers en cowboys. Ga even terug in de tijd en maak deze treinreis.

Peru Rail, Cusco tot Machu Picchu

Deze treinreis in Peru is ook ontzettend indrukwekkend. Je reist door het Andesgebergte en komt uit bij Machu Picchu, de oude Incastad. Backpackers kunnen mee met deze trein, omdat er ook zeer goedkope zitplaatsen zijn. Laat je verrassen en ontdek Peru ook!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021