Excite

Internetten kan, zwemmen niet aan de kust in Scheveningen

Tijdens de zomer ligt Scheveningen strand vaak helemaal vol. Maar ook in het naseizoen zijn er geregeld mensen te vinden op het strand van Scheveningen. Wandelaars, surfers en vissers, bijvoorbeeld. Om iedereen van dienst te zijn, heeft Stichting Skeyeopener een draadloos internetnetwerk geopend op het strand van Scheveningen. Gratis en voor niets! Dat biedt een hoop voordelen aan al badgasten, die vanaf hun laptop of netbook op het strand vrolijk verder kunnen werken, e-mail kunnen checken en kunnen surfen. Maar er zijn nog veel meer voordelen.

Eigenaren van strandtenten hebben nu ook de beschikking over gratis internet. Daarmee kan het bijvoorbeeld mogelijk worden gemaakt dat mensen via de telefoon een bestelling doen en ook afrekenen via internet. Onpersoonlijker, maar efficiënter. Ook kan de zaak via internet worden beveiligd en thuis worden gevolgd. Maar er zijn meer applicaties. Surfers kunnen zich uitdossen met traceerapparatuur en ook kinderen kunnen via internet in de gaten gehouden worden. Chip in de zwembroek of om het polsje, even inloggen en je ziet op internet live met welke vreemde meneer je kind wordt meegenomen.

Wat de internetdienst niet kan doen, is zorgen voor veilig zwemwater. Momenteel heeft Scheveningen een negatief zwemadvies vanwege de sterke zuigende stroming. Eerder verdronk er al een 12-jarig meisje in de sterke zee. Haar broertje kon nog wel gered worden. De breedbanddienst van Stichting Skeyeopener kan wel zorgen voor adequate verkeersinformatie van en naar het strand en maakt communicatie over het algemeen makkelijker en veiliger. Als het een succes is, wordt de dienst uitgebreid naar de rest van Den Haag.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021