Excite

Is reizen naar Egypte veilig?

In Egypte is het al maandenlang onrustig, maar het land is altijd populair gebleven bij toeristen. Totdat het ministerie van Buitenlandse Zaken vorige maand besloot alle reizen naar Egypte te ontraden. Toch staat het mensen nog steeds vrij om naar de kusten van Egypte af te reizen. Voornamelijk het gebied rond de Rode Zee en bij de Glf van Akaba staat nog steeds te boek als een relatief veilige vakantiebestemming.

Noodtoestand

De grootste brandhaarden op dit moment zijn de grootste steden Caïro en Alexandrië. In de steden geldt een noodtoestand en er is in het hele land een avondklok van 19.00 tot 6.00 uur. Dat betekent dat je in je hotel moet blijven tussen die tijden. Het is niet duidelijk of de regels op de resorts milder zijn.

Vliegen naar Egypte

Volgens de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) gaan de vluchten naar de grootste vliegvelden aan de Rode zee en de Golf avn Akaba nog gewoon door. Onder andere de KLM heeft wel de vliegtijden aangepast, om niet tijdens de avondklok te vliegen. Caïro wordt zo in de middag aangedaan, en niet als het donker is. Iedere dag wordt opnieuw gekeken ofhet nog veilig is om te vliegen. Houd dus de vlieginformtie goed in te gaten, en hou rekening met vertragingen en anuleringen. Mogelijk kun je ook je vlucht gratis omboeken.

In Egypte, en dan?

Eenmaal in Egypte doe je er verstandig aan om goed naar de touroperators te luisteren. Zij zijn het best op de hoogte van de situatie in en om het resort. Bovendien hebben ze extra voorzorgsmaatregelen getroffen en bijvoorbeeld jeepsafari’s en boottochten naar gevaarlijke gebieden afgezegd. Vermijd in ieder geval protesten en andere samenscholingen. Volg de aanwijzingen van de locale autoriteiten op en blijf zoveel mogelijk in het resport en op de stranden de bij het hotel horen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020