Excite

Island Hopping: 5 mooiste Griekse eilanden

Vier je dit jaar vakantie in Europa en wil je wel iets bijzonders doen? Kies dan voor island hopping in Griekenland! Let op: op deze eilanden zul je zeker niet omver worden gelopen door toeristen!

Voor het mooiste uitzicht in Griekenland breng je een bezoekje aan Santorini. Hier vind je de mooiste, diepblauwe zee en prachtige uitzichten. Bovendien kun je gemakkelijk vertellen waar je geweest bent; iedereen kent de kenmerkende witte gebouwtjes met de blauwe koepeldaken van Santorini!

Verlaat je op vakantie graag de gebaande paden? Reis dan af naar Gavdos. Dit is het meest zuidelijk gelegen eiland in Europa en het lijkt wel of de tijd hier heeft stil gestaan. Op dit eiland kun je het Griekenland van vóór het toerisme ervaren. Bovendien tref je hier twee van de mooiste stranden van het Middellandse Zee-gebied aan!

Zie je liever wat cultuur? Breng dan een bezoekje aan Symi, een eilandje dat gemakkelijk bereikt kan worden via Rhodos. Als je hier in de haven aankomt, lijkt het alsof je het oude Griekenland aandoet. Ditzelfde geldt voor het eiland Icaria. In het befaamde plaatsje Nas vind je nog verschillende restanten van oude tempels voor Artemis.

En mocht je nog niet overtuigd zijn en toch liever voor een feesteiland kiezen, ga dan eens niet voor Kreta, maar bezoek Mykonos. ’s Avonds laat werpt de lokale bevolking de werkkleding af, om lekker te feesten. Hoewel hier niet heel veel toeristen komen, zijn ze wel van harte welkom!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020