Excite

Naar Istanbul per goedkope vlucht?

Op internet worden dikwijls stedentrips naar Istanbul, inclusief vlucht, aangeboden. Maar via sites als booking.com en skyscanner.nl kun je gemakkelijk zelf een reis naar Istanbul boeken. Op deze sites kun je bovendien dikwijls de oordelen van eerdere reiziger raadplegen zodat je zeker niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Istanbul: brug tussen Europa en Azië

De Turkse metropool Istanbul bestaat uit een Europees en een Aziatisch deel. Deze delen worden gescheiden door de Bospurus, een zeestraat. Istanbul is een hectische stad, waar bovendien veel bezienswaardigheden zijn te vinden. Zo kun je een van de vele kerken, moskeeën of bazaars bezoeken, maar ook de Bospurus vanaf een van de befaamde grote bruggen bekijken. Daarnaast heeft deze stad een groot culinair aanbod en kun je ook 's nachts goed vermaken in het bruisende uitgaansleven.

Vlucht naar Istanbul

Vanuit Nederland kun je vanaf Schiphol naar Istanbul vliegen, meestal gaat om een rechtstreekse vlucht. Deze vluchten worden door KLM en Turkish Airlines, twee gerenommeerde maatschappijen, verzorgd en de prijzen voor deze reis ligt rond de driehonderd euro.

Vanaf Schiphol kun je echter ook niet rechtstreeks naar deze Turkse metropool vliegen. Een vlucht met een tussenstop is niet per definitie duurder dan een directe vlucht. Zo vlieg je momenteel met Austrian Airlines via Wenen naar Istanbul voor iets meer dan tweehonderd euro.

Het is daarnaast raadzaam om de tarieven voor een vlucht vanaf luchthavens als Brussel en Düsseldorf in de gaten te houden. Maatschappijen zoals Turkish Airlines vliegen namelijk ook vanuit België en Duitsland naar Turkije en brengen hier dikwijls minder voor in rekening dan dat ze doen voor een vlucht vanuit Schiphol.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020