Excite

Italiaans eiland: Sicilië

Sicilië is een schitterend eiland dat bij Italië hoort. De bekendst bezienswaardigheid is waarschijnlijk wel de Etna. Dit is een actieve vulkaan. Wie de Etna opgaat zal de pracht van de vulkaan kunnen zien. Er zijn kraters waar je kunt wandelen. Je kunt zelfs nog hoger komen en daar daadwerkelijk de magma zien. Er zijn ontzettend veel excursiemogelijkheden naar de Etna.

Maar Sicilië heeft nog veel meer te bieden. Zo heb je bijvoorbeeld de historische stad Syracuse. Hier vind je voornamelijk veel Griekse bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld theaters. Ook zijn er oude kerken. Vooral indrukwekkend hier is de grot in de vorm van een oor. Vroeger werden er veel mensen opgesloten en vanwege de goede akoestiek kon je bovenin precies horen wat er werd gezegd.

Je kunt ook een dagtocht maken naar het kleine eiland Vulcano, wat eigenlijk ook een vulkaan is. Hier kun je een zwavelbad nemen, of deelnemen aan leuke wateractiviteiten. Ga er bijvoorbeeld een tocht maken op een jetski, of vaar een stukje in een zeilboot. Vanaf het strand op Sicilië kun je ook verschillende boottochten maken, waar je mooie rotsformaties en grotten kunt zien. De enige manier om dit te zien is echt via een bootje, dus een aanrader.

Er zijn in Sicilië veel bijzondere pleinen, waar ’s avonds de bevolking komt om tot rust te komen. Kijk je ogen uit hoe kinderen vrolijk spelen. Ook zijn er bijzondere kerken. Ooit al eens een kerk gezien met een doodshoofd erop? Op Sicilië kun je het vinden!

Afbeelding: Flickr account roberto_aloi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020