Excite

Italië: Land met cultuur en historie

Italië is een land met een rijke cultuur, prachtige landschappen en een heerlijk klimaat. Geen wonder dat elk jaar duizenden Nederlanders er weer voor kiezen om naar Italië af te reizen!

Wie Italië al eens eerder heeft bezocht, weet dat je wekenlang, zoniet maandenlang, kunt reizen langs de prachtige bergen en meren die het land rijk is. Bergen die zeker het bezoeken waard zijn, al was het maar omdat ze in het daglicht een heel andere vorm lijken te hebben dan in het avondlicht.

Ook de eilanden mag je niet vergeten te bezoeken. Iedereen kent natuurlijk Sicilië en Sardinië, maar ben je wel eens op Capri geweest? Alleen al door de azuurblauwe zee en de schitterende rotsen is dit eiland zeker een tussenstop waard.

En wil je even de drukte ontvluchten van de grote stad? Of ben je even je medetoerist beu? Italië kent talloze plaatsen waar je door de ongerepte natuur kunt wandelen en volledig tot rust kunt komen.

Wie van avontuur houdt, kan ervoor kiezen te verblijven op een boerderij. Zo kun je meekijken met de werkzaamheden die er verricht worden en kun je vaak producten uit eigen huis kopen. Prijzen beginnen rond 25 euro per kamer per nacht en lopen op tot ongeveer 70 euro.

Ook op het gebied van eten kom je niets te kort: vergeet de zakken aardappelen en blikken groente maar als je naar Italië gaat. Het land is zeer bekend om zijn goede ijs, pasta’s en pizza. Er zijn koffiebars waar je kunt genieten van een heerlijke espresso, of je pakt een terrasje waar je een verkoelende drank neemt!

Afbeelding: Flickr account Sabrina Campagna

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021