Excite

Japanse luchtvaartmaatschappij biedt speciale vrouwentoiletten

Vanaf volgende maand zullen alle vrouwen die vliegen met All Nippon Airways de beschikking hebben over een speciaal vrouwentoilet. De maatschappij zal vanaf dat moment namelijk op bijna alle internationale vluchten van één van de beschikbare toiletten een vrouwentoilet maken. Op dit moment zijn de toiletten zowel voor mannen als voor vrouwen bedoeld.

Met deze maatregel zegt de luchtvaartmaatschappij te reageren op talloze vragen van passagiers. De toiletten zullen te vinden zijn in de achterkant van de vliegtuigen en zullen voor alle klassen beschikbaar zijn.

De doorslag voor deze maatregel werd gegeven door de uitkomsten van een onderzoek dat in 2007 gehouden werd. Daaruit bleek dat maar liefst 90% van de vrouwen het idee van een eigen, apart toilet wel heel aantrekkelijk vond. Vrouwen delen hun toiletten namelijk liever niet met mannen, omdat zij bijvoorbeeld de bril omhoog laten staan.

Mocht er nu echt sprake zijn van een noodgeval, dan kan ook een man gebruik maken van het vrouwentoilet. Ook als er maar heel erg weinig vrouwelijke passagiers aan boord zijn, kan er een uitzondering gemaakt worden.

Korean Air, de luchtvaartmaatschappij van Zuid-Korea, heeft een soortgelijke dienst aangeboden en Japan Airlines, ook een grote concurrent van All Nippon Airways, geeft vrouwen geen apart toilet, maar wel voorrang als zij het toilet moeten gebruiken.

Voor ANA is inmiddels in het beleid een aardig stukje ruimte ingedeeld voor toiletetiquette, dus mogelijk volgen er nog meer maatregelen op dit gebied.

Afbeelding: Flickr account Tab59

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019