Excite

Je eigen bank in het vliegtuig

Lange vluchten, dat is altijd een ramp. Zeker als je economy vliegt. Altijd net te weinig beenruimte, je stoel naar achter gooien wekt ergenis op en slapen is natuurlijk bijna onmogelijk. Tenzij je compleet gebroken wakker wilt worden op de plaats van bestemming. Air New Zealand heeft echter een mogelijke oplossing: de SkyCouch. Dat is een innovatieve manier om op verschillende manieren drie naast elkaar geplaatste stoelen te vouwen en draaien, zodat er meer comfort ontstaat.

Maar wat is een SkyCouch? Heel simpel. Een SkyCouch is een soort bank, maar dan in een vliegtuig. De SkyCouch neemt de plek in van drie stoelen en kan er ook uitzien als drie stoelen. Je kunt echter kussens uitvouwen, uitklappen en armsteunen wegdraaien, waardoor een groot zit dan wel lig oppervlakte ontstaat. Heerlijk ontspannen slapen, betekent dus de SkyCouch. Of extra speelruimte voor je kind. Of gewoon lekker over elkaar heen hangen als je als verliefd stelletje vliegt.

De nieuwe Boeing 777-300 ER van Air New Zealand zal worden uitgerust met de SkyCouch. Er komen 22 stuks voorin de economy-klasse. Erg prettig reizen dus, maar dan wel als je vliegt met Air New Zealand. Een enkele SkyCouch aanschaffen kost je ongeveer tweeënhalve stoel, qua prijs. Het is een soort flexibele vliegtuigplek, wat ideaal is voor koppels en voor mensen die reizen met kinderen. Of voor mensen die heel erg gesteld zijn op hun comfort, tijdens een lange reis. In eerste instantie worden ze op de lijndienst Auckland - Los Angeles ingezet, later misschien ook op de vluchten Los Angeles - Londen van de maatschappij.

Afbeelding: Flickr, planegeezer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019