Excite

Je eigen huurauto in Friesland

De populairste bestemmingen in Friesland zijn de plaatsen Leeuwarden, Sneek, Lemmer en Makkum. Ver liggen ze niet uit elkaar, maar wil je tijdens je vakantie meerdere steden af, dan is het zeer aan te raden om dit per auto te doen. Gelukkig heb je hierin voldoende keuze; van zeer betaalbaar tot lekker luxe.

Je kunt je rondreis door Friesland het beste beginnen in Leeuwarden. Bezoek deze indrukwekkende stad een paar dagen zonder auto, ga er uitgebreid winkelen, bezoek de cafés en terrasjes en rust lekker uit in een goed hotel. Vervolgens kun je je huurauto ophalen bij één van de afhaalpunten om op weg te gaan naar de volgende plaats. De meeste verhuurbedrijven hebben namelijk een afhaalpunt in de stad Leeuwarden.

Als je toch start in Leeuwarden, kun je als je dat leuk vindt de Elfstedentocht zonder schaatsen afleggen. Je reis gaat na Leeuwarden verder via Sneek, Ijlst, Sloten en Stavoren, om daarna verder te gaan naar Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen en Franeker. Na Dokkum gaat de reis weer terug naar Leeuwarden.

De reis zelf is zo’n 160 kilometer, dus ben je er niet per se lang mee bezig. Het bezoek aan de elf verschillende steden kun je natuurlijk zo uitgebreid maken als je wilt. Boek in elke stad een hotel, of doe meerdere steden op één dag. In de plaatsen die je het leukst vindt, blijf je gewoon wat langer. Als het geen hoogseizoen is, kun je zelfs een gokje wagen en niet vooraf je hotel boeken. Zoek vooraf een paar uit die je wat lijken en als de stad je bevalt, boek je er een kamer.

Afbeelding: Flickr, Jurjen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019