Excite

Kampeervakantie op Sardinië

Op zo’n 190 kilometer afstand van het vasteland van Italië ligt het eiland Sardinië, dat bijna net zo groot is als Nederland. Na Sicilië is Sardinië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Omdat het eiland een bewogen geschiedenis kent, houden de Sardijnen erg vast aan hun eigen tradities en gewoonten. Maak kennis met dit bijzondere eiland tijdens een kampeervakantie!

Met het vliegtuig doe je er ongeveer twee uren over voordat je op Sardinië landt, maar je kunt er ook voor kiezen om met de auto te reizen. Vanuit verschillende havens, bijvoorbeeld in Genua en Livorno, vertrekken veerdiensten naar het eiland.

Sardinië heeft een grote variëteit aan landschappen, van heuvelachtig tot rotsachtig. Juist daarom is een kampeervakantie zeker aan te raden: lekker leven in de vrije natuur, en genieten van zee en ruimte om je heen. Ga bijvoorbeeld naar camping Le Dune, camping La Foce of camping Bella Sardinia. Bij de meeste campings kun je zowel met een tent als met een caravan terecht.

Overdag is er van alles te beleven op het eiland. Je kunt gaan zonnen op een van de prachtige stranden, prehistorische overblijfselen bekijken, of duiklessen nemen. Voor toeristen zijn er talloze activiteiten. Niet zo gek dus, dat Sardinië al jarenlang ook bij Italianen van het vasteland een favoriete vakantiebestemming is.

De meeste campings op Sardinië hebben een animatieteam. Wil je een dagje lekker op de camping blijven om uit te rusten, dan kun je er gerust op zijn dat je kinderen zich geen tel hoeven te vervelen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker heatheronhertravels

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020