Excite

Kampeervakanties Nederlanders steeds luxer

  • © Getty Images
Nederlanders zijn dol op kamperen, maar dat wil niet zeggen dat ze ook niet van de nodige luxe houden. Sterker nog; Nederlanders gaan steeds vaker luxe kamperen. In 2014 verbleef 67 procent in een stacaravan, 27 procent in een bungalowtent en slechts 3 procent in een lodgetent. Dit blijkt uit een onderzoek van Roan Camping Holidays naar campingtrends. Voor het onderzoek werden boekingen van 2011 tot en met 2014 geanalyseerd.

Als alleen gekeken wordt naar het aantal boekingen voor stacaravans, blijkt dat 52% kiest voor de meest luxe variant van de stacaravan. Dat is 21 procent meer dan in 2013. Daarnaast is er voor dit jaar een nog luxere variant stacaravan in het aanbod opgenomen. Die is in het hoogseizoen al voor 75 procent volgeboekt. Naast accommodaties is ook gekken naar trends op het gebied van campings, landen, regio's en boekingsperiode.

Nederlanders blijken een voorkeur te hebben voor een kampeervakantie in Italië: in de top 10 komt dat land maar liefst vijf keer voor. Ook Frankrijk en Kroatië blijken populair te zijn. Mensen gaan minder vaak kamperen in de meivakantie, waarschijnlijk omdat die met een week is ingekort. De meeste mensen reizen met eigen vervoer af naar de camping. Wie niet net eigen vervoer gaat, gaat het vaakst met het vliegtuig. Reizen met de trein en de bus gaat voor respectievelijk slechts 0,3 en 0,2 procent op.

Opvallend is dat de meeste mensen nog steeds in januari boeken. In 2014 werd in januari zelfs 23 procent meer geboekt dan in dezelfde maand in 2013. Daarnaast blijven lastminute boekingen erg populair. In 2014 werd in juli nog veel bijgeboekt; 19 procent meer dan in dezelfde maand in 2013.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021