Excite

kamperen bij de boer in frankrijk: terug naar de natuur

Frankrijk is al vele jaren de absolute topbestemming voor een agrovakantie op de boerderij. Het telt veel vakantieboerderijen en kamperen bij de boer is in Frankrijk geen enkel probleem. Het is niet alleen genieten maar tegelijkertijd ook leerzaam, zeker voor stadskinderen. Velen van hen weten zelfs niet eens dat de melk uit de supermarkt van de koe afkomstig is.

Welkom op heuvel van geluk

Samen met de Midi-Pyrénées is de idyllische Loirestreek een uitgelezen vakantiebestemming in het kader van het agrotoerisme. Daar bevindt zich, ten zuidwesten van de Franse hoofdstad Parijs aan de rand van de Loirevallei, de Gitte Colline du Bonheur. De Nederlandse gastvrouw verzamelde, samen met haar echtgenoot, alle authentieke en streekgebonden materialen voor de bouw van hun levenswerk. De comfortabele gastenverblijven garanderen een zorgeloze agrovakantie te midden van de rondscharrelende kippen en ganzen en achter de boerderij wachten de pony's voor een ritje met de kinderen.

Terug naar de natuur

Een andere topbestemming is boerderijcamping La Brouquère, een kleine maar gezellige boerderijcamping in de Midi-Pyrénées. Dit is de regio van de wereldvermaarde Armagnac wijngaarden en de schitterende vergezichten. De vele toeristen gaan hier terug naar de natuur met behoud van alle verblijfscomfort dat van iedere agrovakantie een voltreffer maakt. Bij deze Nederlandse eigenaars voelen we ons onmiddellijk thuis. Campingboerderij La Bouquère is omringd door eindeloze wijngaarden en een unieke fauna en flora. Je beschikt er over comfortabele gastverblijven, privé sanitair en internet, een groot zwembad met waterparadijs, talrijke sport- en speelvelden, een groot avonturenbos voor de kinderen en uitgebreide fiets- en wandelmogelijkheden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020