Excite

Uit op meer avontuur? Ga kamperen in het bos!

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je naar meer avontuur verlangt in je leven? Je kunt als dat het geval is natuurlijk een bungeejump in je schema plannen of leren racen in de snelste sportauto die je maar kan vinden. Maar veel makkelijker en minstens even spannend is het om met een paar vrienden of je geliefde naar de maan te kijken en te slapen onder het wijde sterrendak. Ga kamperen in het bos!

Wat heb je allemaal nodig als je wilt kamperen in het bos?

Kamperen in het bos, wat heb je dan allemaal nodig? Ten eerste heb je een aantal spullen nodig. Een goede tent is zeker een vereiste. Tenten kun je kopen in alle prijsklassen, en in alle soorten en maten. Op de site van tentspot.nl krijg je een goed beeld van wat er allemaal zoals op het tentengebied te koop is.

Andere belangrijke zaken in je bagage

Maar er is veel meer nodig, om je kampeertocht tot een succes te maken! Een brandertje om je maaltijd op te koken en lichtgewicht potjes en pannetjes zijn zeker geen overbodige luxe. Ze zijn licht om mee te nemen, opvouwbaar en nemen weinig ruimte in in je rugzak. Als je met de auto gaat en je vakantie op een en dezelfde plek door wilt brengen is het gewicht van je spullen misschien minder belangrijk. Voor de backpacker echter zijn lichtgewicht spullen een ware must! Een goede slaapzak en een matje voor de in de tent moet je ook niet vergeten.

Voor de luxedieren

Voor de kampeerders die toch nog enige luxe verlangen zijn er hele goede opblaasbare matjes in de winkel. Scheelt zeker een hoop rugklachten en je kunt zonnig en goedgehumeurd opstaan.

Neem spullen mee tegen ongedierte

En 'last but not least' zal je je in het bos moeten weren tegen allerlei vervelend ongedierte. Denk maar eens aan muggen, die kunnen je plezier aardig verstoren als je net met een kopje thee voor je tentje in het avondlicht kruipt. Schaf goede anti-mugproducten aan. Daarnaast kun je je tent behangen met een klamboe, waardoor je de muggen weert, en rustig met een lampje aan 's nachts nog een boekje kan lezen.

Waar moet je bij het wild kamperen op letten?

Een ding is heel erg belangrijk als je toch besluit te kiezen voor kamperen in een bos in het buitenland. Dat is dat je schoon water drinkt. Vertrouw nooit zomaar een beekje en zelfs niet een waterbron in een dorp. Win eerst informatie in en zorg dat je waterzuiveringstabletten bij je hebt. Die kun je bij elke buitensportzaak kopen. Doe ze in een pan, water uit een beekje erbij, en je kan met een gerust hart je dorst lessen. Niets staat nu nog in tussen jou en een geweldig avontuur!


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021