Excite

Kamperen in eigen land

Waar je in Nederland ook komt: campings zijn er vrijwel altijd wel. Vooral in een wat natuurrijke omgeving vind je genoeg campings. Er zijn campings waar je met een tentje kunt staan, maar ook plekken waar de caravan of camper kan staan. Nederland heeft ook veel campings met stacaravans of vakantiehuisjes. Je kunt op de meeste campings ook een vaste plek krijgen voor je caravan of zelfs in een huisje.

Campings in Nederland zijn meestal wel voorzien van de nodige faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een campingwinkel, een bakker en een restaurant. Bij sommige campings heb je ook een zwembad, bowlingbaan of tennisbaan voor de nodige ontspanning. Ga je met de kinderen naar een camping, check dan vooraf of er een speeltuin aanwezig is waar ze zich kunnen uitleven, of dat het wellicht andere leuke voorzieningen voor kinderen heeft. Andere campings hebben een fietshuur. Dit zie je vooral vaak als je in een natuurrijke omgeving zit en er veel fietsroutes in de buurt zitten. Is de camping te vinden aan of bij het water, dan kun je soms ook boten huren of er verschillende strandspullen kopen.

De meeste campings in Nederland hebben een uitgebreide website waarop je alle nodige informatie kunt vinden. Boeken kan ook vaak op deze website en in sommige gevallen is het online boeken zelfs voordeliger dan bijvoorbeeld telefonisch.

Afbeelding: Flickr account dmv

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020