Excite

Kamperen in Normandië

Kamperen in Normandië is kamperen in het land van kaas, appelwijn en heerlijke stranden. Hier in het noordwesten van Frankrijk kun je heerlijk uitwaaien aan de Atlantische kust. Ook kun je de diverse bezienswaardigheden bezoeken, zoals Mont Saint Michel. Dit beroemde, hooggelegen klooster ligt op een eiland op de grens van Bretagne en Normandië.

Natuurlijk wil je dat het niet alleen met de prachtige omgeving goed zit, maar ook met de camping zelf. Er zijn in Normandië verschillende bestemmingen waar je naar campings kunt zoeken. Zo heb je Calvados, Orne, Eure en Seine-Maritime. Ook Manche hoort in dit rijtje thuis. Hoog-Normandië bestaat uit de departementen Seine-Maritime en Eure. De overige drie departementen horen thuis in regio Basse-Normandië.

Bekijk daarom, voor je gericht gaat zoeken naar campings in Normandië, in welk deel van deze streek je de mooiste stranden hebt of juist de gezeligste dorpen. Zo weet je op welke locatie je je ideale camping kunt vinden. Als je een regio of appartement binnen Normandië hebt gekozen, kun je tot slot nadenken over het type camping: eenvoudig, luxe of superdeluxe.

In de eerste categorie vallen de Normanische campings met alleen staplaatsen en alleen de basisvoorzieningen, zoals toiletten en douches. In de luxe categorie vallen de campings met drie sterren, die vaak een klein zwembad hebben en iets uitgebreidere voorzieningen. Tot slot heb je de superdeluxe campings met vier tot vijf sterren. Hier heb je vaak grote zwembaden, eetgelegenheden, winkels en entertainment.

Bedenk vandaag nog welke camping precies bij jouw ideale vakantie past en boek je heerlijke vakantie naar Normandië.

Afbeelding: Flickr, jaygooby

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020