Excite

Kamperen tussen de wilde dieren in Nederland

Het is de droom van veel mensen om op safari te gaan naar Afrika en daar te overnachten op de savanne. De geluiden horen van de dieren in de nacht, wakker schrikken van gegrom midden in de nacht en tegelijk wakker worden met de giraffes en leeuwen. Het is een droom die veel mensen niet zullen zien uitkomen, omdat hun mogelijkheden beperkt zijn. Kamperen in Afrika is nu eenmaal een dure aangelegenheid. Maar dat hoeft het niet langer te zijn. Het is nu mogelijk om tussen de wilde Afrikaanse dieren te kamperen, gewoon in Nederland.

Beekse Bergen is het grootste Afrikaanse wildpark van de Benelux. Er leven zo'n 1.250 dieren die normaal alleen in Afrika in het wild voorkomen. Het park biedt deze zomer de unieke gelegenheid aan om te kamperen midden in het park. Dat is gaaf! Als de laatste bezoekers het park hebben verlaten, gaan de kampeerders onder begeleiding naar een luxe tentenkamp in het midden van Beekse Bergen. Daar worden ze getrakteerd op een traditionele Afrikaanse braaimaaltijd. Vervolgens volgt er een wandeling door de avondschemering. Je kunt dan het gedrag van de dieren na zonsondergang aanschouwen. Tijdens het ochtendgloren neemt een ervaren ranger de bezoekers mee langs de ontwakende leeuwen, giraffes en zebra's, nog voor het park open is!

Het is natuurlijk een unieke kampeerervaring die Beekse Bergen hiermee aanbiedt. Dit scheelt een dure reis naar Afrika. De kosten zijn een stuk lager dan zo'n safari. Kinderen tot elf jaar betalen 129 euro, iedereen die ouder is moet 139 euro neerleggen. Geen geld voor de ervaring die je er voor terug krijgt. De rangerkampen worden georganiseerd op 15 mei, 26 juni, 24 juli en 7 augustus. Meer informatie vind je op de site van Beekse Bergen. Wees er snel bij, want zulke unieke overnachtingen gaan er altijd snel uit!

Afbeelding: Flickr, wwarby

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020