Excite

Kerstmis in New York

Kerstmis in New York

Kerstmis begint in New York al erg vroeg, namelijk rond Thanksgiving, eind november. Dan komt de kerstman aan in de Macy's parade en vanaf dit moment wordt de hele stad al prachtig versierd en zijn er talloze mogelijkheden voor het kerstshoppen. Op eerste en tweede kerstdag zelf zijn alle winkels gesloten. Hier moet je wel rekening mee houden wanneer je naar New York gaat. Elk jaar kun je schaatsen op Rockefeller Center en is er een enorme kerstboom.

Kerstmarkten

Vanaf eind november vind je veel verschillende kerstmarkten in New York. De markten zijn erg gezellig en bieden veel sfeer. Je kunt er allerlei leuke kerstspullen kopen, een hapje eten of wat drinken en talloze optredens bekijken.

Warenhuizen

De warenhuizen van New York mag je niet missen tijdens kerst. Macy's New York is het grootste warenhuis ter wereld en tijdens kerst zien de etalages er prachtig uit. Op de achtste verdieping zit de kerstman en kinderen kunnen bij hem op schoot. Lord Taylor New York is een warenhuis waar de etalages zo mooi zijn, dat er verkeersopstoppingen in de stad door ontstaan. Het hele warenhuis ziet er prachtig uit en je kunt de kerstman ontmoeten of zelfs met hem ontbijten.

Speelgoedwinkels

Toys'r'us bestaat ook in Nederland, maar in New York mag je deze winkel echt niet missen. Er is zelfs een reuzenrad in het filiaal! Tijdens kerst zijn er veel leuke activiteiten voor de kinderen. FAO Schwarz is een winkel die werkelijk alle soorten speelgoed heeft. Rond kerst zijn er daarnaast erg veel leuke dingen te koop die met kerst te maken hebben. Hier moet je zeker eens heen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021