Excite

Kerstvakantie in Limburg

Limburg is een leuk, vooral in de winter. De provincie doet er alles aan om het gezellig te maken tijdens de donkere dagen. Voor een korte of langere kerstvakantie is Limburg een uitstekende bestemming. Met de auto of de trein ben je er in maximaal een ochtend of een middag.

Om te beginnen is er in de zogenaamde Fluweelengrot in Valkenburg een kerstmarkt. Het is een uniek decor. Dit jaar is de kerstmarkt volledig opgezet rondom het thema ‘Charles Dickens Christmas’. Een rondgang voert je door een sprookjesachtig verlichte kerstgrot met indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen en stands met diverse kerstartikelen, oude ambachten en gezellige horecagelegenheden.

In Snowworld in het Limburgse Landgraaf zijn deze winter speciale kidsfunweken. De laatste dagen van deze weken (24 december en 31 december) worden afgesloten met vermaak door skileraren en een verassingsmaaltijd. Alle kinderen krijgen een medaille en een diploma mee naar huis.

Tussen Simpelveld, Valkenburg en Maastricht rijdt deze kerstvakantie een speciale Kerst Expresse (stoomtrein). Je kunt je eigen dagprogramma samenstellen. Reizigers die vanaf station Simpelveld of Maastricht reizen met bestemming Valkenburg kunnen hun treinreis aanvullen met een bezoek aan een van de sfeervolle ondergrondse kerstmarkten of genieten van de Route d’ Amuse, een culinaire wandeling door Valkenburg waarbij je onderweg geniet van vijf heerlijke amuses bij gerenommeerde horecagelegenheden. Treinkaartjes kunnen besteld worden bij miljoenenlijnshop.nl en kosten gemiddeld 10 euro voor een retourtje.

Tot slot is winter in Maastricht genieten op alle fronten. De hele stad staat deze kerstvakantie in teken van de feestdagen. Er zijn kerstmarkten, -pleinen, Christmas shopping nights en ijsbanen in de stad.

Afbeelding: Flickr, gebruiker naamloos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020