Excite

Keulen: een Duitse stad met een Romeinse geschiedenis

Keulen is voor veel Nederlands slechts een klein stuk rijden. Hierdoor is Keulen zeer geschikt om te bezoeken. Vanaf Amsterdam kun je al in ongeveer twee uur in Keulen zijn als je de ICE neemt. Keulen is een zeer boeiende stad met veel mooie bezienswaardigheden.

Keulen heeft een Romeinse geschiedenis en dit merk je bijvoorbeeld aan de naam Colonia. Er zijn veel Romeinse vondsten en gebouwen die duidelijk met de Romeinse geschiedenis te maken hebben. Zo heb je bijvoorbeeld de kerken Gross St. Martin en St. Aposteln. Ook de stadsmuren doen denken aan de Romeinse tijd. Maar waarschijnlijk hét symbool van Keulen is toch wel de reusachtige Dom. Deze is echter niet het hoogste gebouw van Keulen, want dat is de telecommunicatiemast Colonius. Er zit een restaurant bovenin en een mooi uitkijkplatform.

Ongeveer 20 kilometer van Keulen vandaan vind je Phantasialand, een pretpark dat zeer geschikt is voor jong en oud. Keulen heeft tevens veel musea, waarvan er ook een groot aantal geschikt zijn voor kinderen, wat het een ideale stedentrip maakt. Er is bijvoorbeeld een chocolademuseum, maar je kunt ook meer over de geschiedenis van de stad te weten komen. Ook kun je goed winkelen in Keulen en zijn er veel restaurants en bars waar je ’s avonds terecht kunt.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020