Excite

Kies eens voor één van deze bijzondere accommodaties

Ben je momenteel bezig met het maken van vakantieplannen en weet je nog niet zo goed waar je dit jaar naartoe wilt gaan? Of wil je eens een keer iets heel anders dan een verblijf in dat driesterrenhotel met buitenzwembad en jacuzzi? Boek dan eens een reis naar één van de volgende bijzondere accommodaties.

Boek een kamer in een ijshotel

Over bijzondere accommodaties gesproken, wat dacht je van een verblijf in een ijshotel. Het grootste ijshotel van de wereld is te vinden in het dorpje Jukkasjärvi, in het Zweedse gedeelte van Lapland. Dit hotel kun je uiteraard alleen maar bezoeken in de wintermaanden. Een ijshotel wordt namelijk opgebouwd uit sneeuw en uitgehouwen blokken ijs. In de zomermaanden smelt het hotel vrijwel in zijn geheel weg en het wordt dus ook elk jaar opnieuw opgebouwd. Het ijshotel in Zweden is geopend vanaf begin december tot en met half april. Kleed je bij een bezoek aan een ijshotel wel lekker warm aan. Binnen in een ijshotel is het altijd vijf tot acht graden onder nul. Er zijn ook ijshotels te vinden in onder andere Noorwegen, Canada, Finland en Roemenië.

Bestemming: Nederland

Ook in ons eigen land zijn er vele bijzondere accommodaties te vinden. Zo kun je in de provincies Gelderland en Limburg verblijven in een pipowagen. Pipowagens heb je vast weleens zien staan op een bouwplaats. Daar worden ze meestal gebruikt als plek om in te lunchen of koffie te drinken.

In de provincies Friesland, Noord-Brabant en Overijssel heb je diverse vakantieparken waar je kunt verblijven in een boomhut.

Ook heel bijzonder is overnachten in een vliegtuig. Het kan in het plaatsje Mil in Noord-Brabant. Hier staat een Breguet Atlantic 1150 op acht meter boven de grond. In dat vliegtuig zijn twee luxes suites gerealiseerd waarin overnacht kan worden.

Een enorme hoeveelheid keuzes aan bijzondere accommodaties

Dit was slechts een kleine greep uit de vele bijzondere accommodaties die er te vinden zijn. Er zijn diverse ijshotels waaruit je kunt kiezen. Alleen al in Nederland zijn er heel wat bijzondere accommodaties die je kunt boeken. Je kunt zelf ook wel bedenken dat er wereldwijd nog veel meer bijzondere accommodaties te vinden zijn. Wat dacht je van landen als Dubai en de Verenigde Staten? Daar kun je ook nog kiezen uit vele bijzondere accommodaties.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020